Politica de securitate si confidentialitate:

INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE PERSOANELOR FIZICE:

În scopul garantării şi protejării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice, Societatea CLANDESTINO SRL (prin intermediul platformei online www.hainehippie.ro) potrivit dispoziţiilor imperative ale Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal obţinute în exercitarea activităţilor specifice obiectului de activitate al societăţii.

1. Societatea CLANDESTINO SRL prelucreaza datele personale ale urmatoarelor categorii de persoane fizice: clienti / potential clienti, consumatori / potential consumatori, abonati

2. Date si categorii de date prelucrate: nume si prenume, sex, data si locul nasterii, telefon/fax, adresa, e-mail

3. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal:
a) reclama, marketing, publicitate
b) servicii de comunicatii electronice
c)
validarea, expedierea si facturarea comenzilor
d) rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda
e) pentru a asigura accesul clientilor la serviciu
f) trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic
g) contactarea clientilor la cererea lor voluntara
h) contactarea in chestiuni de Relatii cu Clientii

4. Prin crearea contului, fiecare client si-a exprimat consimtamantul ca Societatea Clandestino SRL sa colecteze si sa administreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

5. Oricare client are dreptul de a obtine de la Clandestino SRL, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:
a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta
b) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte
c) transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii
d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat

6. În virtutea înregistrării voluntare pe website-ul www.HaineHippie.ro sau a accesarii (comandarii) produselor Societatii Clandestino SRL, clientul este de acord cu (işi dă consimţământul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de către Clandestino SRL în propriul sistem informatic, atât manual cât şi automat, în scopurile enunţate la punctul 1, în conformitate cu art. 5 alin. 1 din Legea nr. 677/2001, privind protectia si prelucrarea datelor personale. Dacă clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre Clandestino SRL, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul www.hainehippie.ro şi de a nu oferi companiei Clandestino SRL date cu caracter personal. Oricare Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre Societatea Clandestino SRL a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. Oricare Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, prin transmiterea catre Clandestino SRL a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

7. Societatea Clandestino SRL poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, cookies, inclusiv alti parametri) furnizate de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site, date care pot fi folosite de catre SC Clandestino SRL pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Abonatilor sai; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea Clandestino SRL si/sau al eventualilor terti cu care Clandestino SRL are contracte de parteneriat in acel moment.

8. Clientul are dreptul de a se opune in limitele prevazute de art. 2.8 colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

9. Pentru exercitarea drepturilor, Clientul sau Abonatul se va adresa SC Clandestino SRL, in vederea renuntarii de a mai primi newslettere si/sau alerte.

10. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul/Abonatul au dreptul de a modifica datele pe care le-au declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

11. Politica de confidentialitate a SC Clandestino SRL se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Abonat exclusiv pe site-ul www.hainehippie.ro. Clandestino SRL nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

12. Clandestino SRL se obliga ca datele colectate ale Clientului/Abonatului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Clientului/Abonatului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate. Exceptie va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

13. Clandestino SRL garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator colectate prin intermediul formularului de contact sau formularului de returnare produs vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv promotional.

14. Clandestino SRL nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

15. În conformitate cu Legea nr.677/2001, privind protecţia persoanelor, prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, vă informăm că societatea noastră are nevoie de date personale doar în vederea expedierii mărfurilor şi materialului informaţional către clienţii noştri. Prin comenzile pe care le realizaţi consultând ofertele noastre vă daţi acordul expres şi neechivoc ca datele dumneavoastră personale să fie prelucrate de către SC CLANDESTINO SRL. Societatea CLANDESTINO SRL va prelucra, publica şi utiliza datele personale fără alte obligaţii sau plăţi faţă de dumneavoastră pentru acţiuni de marketing direct (trimiterea de mesaje publicitare) şi de marketing prin poştă, telefon, e-mail sau alte mijloace de comunicare din partea noastră şi a partenerilor noştri contractuali. SC CLANDESTINO SRL garantează respectarea drepturilor conferite de Legea nr.677/2001, art. 12-18 privind prelucrarea datelor cu caracter personal în calitate de persoana vizată. Aceste drepturi sunt: dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a va adresa justiţiei. Aceste drepturi pot fi exercitate prin intermediul unei simple cereri scrise care va fi trimisă catre SC CLANDESTINO SRL. 

16. SC CLANDESTINO SRL stocheaza datele cu caracter personal pe serverele securizate ale unei societati informatice specializate in gazduirea de site-uri, societate cu care avem contract incheiat. Datele personale sunt colectate si criptate sub forma unei baze de date al carei acces este strict restrictionat si protejat. De asemenea, accesul la propriile date personale se face prin intermediul parolelor personalizate. Accesarea datelor de catre personalul SC CLANDESTINO SRL se face prin persoane autorizate din cadrul firmei, pe baza de utilizator si parola. Periodic, societatea noastra realizeaza prin intermediul societatii informatice care gazduieste site-ul pe server, backup-ul site-ului, aceasta incluzand si salvarea datelor cu caracter personal.

17. SC CLANDESTINO SRL garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre SC CLANDESTINO SRL pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc., numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre SC CLANDESTINO SRL nu implica obligatii din partea utilizatorilor, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date se va data si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa: comenzi@hainehippie.ro

18. Informatiile furnizate catre SC CLANDESTINO SRL sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. SC CLANDESTINO SRL nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

19. SC CLANDESTINO SRL certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia clientilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):
a) dreptul de a cere SC CLANDESTINO SRL sa va confirme prelucrarea sau nu a datelor dumneavoastra personale in mod gratuit
b) dreptul de a cere SC CLANDESTINO SRL sa rectifice, actualizeze sau sterge in mod gratuit acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001
c) dreptul de a cere SC CLANDESTINO SRL sa inceteze in mod gratuit prelucrarea datelor dumneavoastra personale
d) dreptul de a cere SC CLANDESTINO SRL sa inceteze expedierea de mesaje promotionale
Orice astfel de cerere/notificare se va data si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa: comenzi@hainehippie.ro

20. SC CLANDESTINO SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

21. SC CLANDESTINO SRL nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin nici un mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc) informatii referitoare la date confidentiale (cu exceptia datelor solicitate la momentul deschiderii contului de utilizator, in masura in care aceste date ar putea fi considerate confidentiale), conturi/carduri bancare sau parole personale. Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

22. SC CLANDESTINO SRL declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele SC CLANDESTINO SRL. Clientul sau Utilizatorul va informa SC CLANDESTINO SRL asupra unor asemenea tentative folosind datele de contact cunoscute.

23. SC CLANDESTINO SRL nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia. Comunicarile realizate de catre SC CLANDESTINO SRL prin mijloace electronice de comunicare la distanta (e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea la data transmiterii continutului.

24. SC CLANDESTINO SRL nu garanteaza in nici un mod securitatea si/sau confidentialitatea nici unei informatii transmise prin orice mijloace de comunicatii electronice catre site sau catre adresele de e-mail ale operatorului/administratorului site-ului, ci numai faptul ca SC CLANDESTINO SRL nu va face publice datele respective.

25. SC CLANDESTINO SRL se obliga sa nu faca publice adresele de e-mail ale Utilizatorilor si sa nu le dezvaluie unor terte parti, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.

26. SC CLANDESTINO SRL nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.

27. Platforma on-line www.hainehippie.ro poate fi accesata în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acesteia nu este condiţionată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe site). Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de www.hainehippie.ro va trebui să va înregistraţi ca utilizator (să vă creaţi un cont de utilizator pe site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabilă de către dvs. a Termenilor şi Condiţiilor de utilizare a www.hainehippie.ro şi a Politicii de Securitate si Confidenţialitate a acestuia.

28. Daca folosiţi acest site sunteţi responsabili cu privire la păstrarea confidentialitătii datelor de acces în contul dvs. de utilizator de pe site şi sunteţi de acord să vă asumaţi responsabilitatea pentru toate activităţile efectuate din contul dvs. de utilizator de pe site.

29. SC CLANDESTINO SRL se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terţi, cu excepţia operatorului de marketing direct si al operatorului de servicii de curierat cu care societatea noastra are contract incheiat. Datele dvs. personale vor putea fi transmise autorităţilor in drept cu scopul verificării tranzacţiilor comerciale sau altor autorităţi în drept pentru efectuarea oricăror verificări în conformitate cu legile în vigoare. Informaţiile colectate în baza de date www.hainehippie.ro pot fi modificate de client accesând contul de utilizator sau pot fi şterse definitiv printr-o cerere trimisă pe următoarea adresă de e-mail: comenzi@hainehippie.ro.

30. SC CLANDESTINO SRL îşi declină orice răspundere pentru conţinutul site-urilor la care această pagină web face trimitere.

PRINCIPIILE PRIVIND PRELUCRAREA DE DATE CU CARACTER PERSONAL DE CATRE SC CLANDESTINO SRL PRIN INTERMEDIUL PLATFORMEI ONLINE WWW.HAINEHIPPIE.RO

DREPTUL LA VIATA PRIVATA
SC CLANDESTINO SRL recunoaşte şi respectă dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, prelucrarea datelor cu caracter personal desfăşurându-se în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

RESPONSABILITATEA
(1) SC CLANDESTINO SRL utilizează datele cu caracter personal ale persoanelor vizate prin intermediul unei baze de date alcătuite din informaţii obţinute direct de la persoanele vizate prin consimţământul acestora.
(2) SC CLANDESTINO SRL este responsabilă pentru datele cu caracter personal referite la alin. 1, aflate sub controlul său, precum şi pentru datele transferate către terţi.
(3) Persoanele care vor răspunde pentru respectarea dispoziţiilor legale din domeniul protecţiei persoanelor şi a datelor cu caracter personal, precum şi a principiilor prevăzute în prezentul Regulament sunt numai persoane angajate în cadrul SC CLANDESTINO SRL şi care au ca atribuţii colectarea, utilizarea, prelucrarea, datelor cu caracter personal.

LEGITIMITATEA SCOPULUI COLECTĂRII
(1) În SC CLANDESTINO SRL colectarea de date cu caracter personal prin mijloace frauduloase, neloiale sau ilegale este interzisă.

(2) Persoanele vizate vor fi informate asupra categoriilor de date care sunt prelucrate, scopul prelucrării precum şi consecinţele refuzului acestora de a furniza SC CLANDESTINO SRL datele solicitate.

(3) Scopurile pentru care se colectează date se precizează în scris, într-un limbaj uşor accesibil pentru persoanele vizate.

CONSIMŢĂMÂNTUL
(1) În cazul prelucrării datelor cu caracter personal, se cere consimţământul persoanelor vizate.
(2) Consimţământul de colectare a datelor cu caracter personal se exprimă in momentul completarii datelor in vederea plasarii unei comenzi online, unde se regaseste si nota de informare a persoanelor vizate în legătură cu "Termenii si Conditii", precum si cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
(3) Persoana vizata îşi poate retrage consimţământul în orice moment, sub condiţia avizării prealabile a operatorului. Acesta va informa persoana vizata în legatura cu procedura şi efectele retragerii consimţământului.

LEGITIMITATEA DEZVALUIRII
(1) SC CLANDESTINO SRL va prelucra datele cu caracter personal numai pentru scopurile pentru care au fost colectate, cu excepţia cazului în care persoana vizata îşi da anterior consimţământul şi pentru prelucrarea în alte scopuri sau în alte cazuri permise de lege.
(2) Accesul la datele prelucrate va fi permis numai angajaţilor SC CLANDESTINO SRL, în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu.

LEGITIMITATEA STOCĂRII
(1) SC CLANDESTINO SRL se obligă să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea datelor cu caracter personal de o manieră exactă, completată şi actualizată, pentru a îndeplini scopurile pentru care acestea au fost colectate.
(2) Datele cu caracter personal vor fi păstrate numai pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor stabilite, cu respectarea drepturilor persoanei vizate, în special a dreptului de acces, de intervenţie şi de opoziţie.

SECURITATEA PRELUCRARILOR
(1) SC CLANDESTINO SRL are obligaţia de a lua toate măsurile tehnice şi organizatorice necesare pentru asigurarea unui nivel de protecţie şi de securitate adecvat, în cadrul operaţiunilor efectuate asupra datelor cu caracter personal. În acest scop, la bazele de date vor avea acces numai persoane autorizate, iar copierea datelor se va putea face numai la locul în care sunt gestionate. La cerere, atunci cand legea nu interzice, SC CLANDESTINO SRL va comunica informaţii referitoare la: categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrează, sursele de la care au fost colectate datele cu caracter personal, scopurile prelucrării, precum şi dacă, respectiv unui terţ i-au fost dezvăluite aceste date.
(2) În cazul în care dezvaluirea datelor este impusa de lege (de exemplu, în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti), SC CLANDESTINO SRL se va asigura ca terţul care solicita dezvaluirea acţionează în conformitate cu dispoziţiile legale incidente, iar cererea priveşte numai datele cu caracter personal neexcesive prin raportare la scopul prelucrării. Persoana vizata va fi informată în legatura cu dezvaluirea, numai dacă legea permite.

DREPTUL DE INFORMARE
(1) La cerere, atunci cand legea nu interzice, SC CLANDESTINO SRL va comunica informaţii referitoare la: categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrează, sursele de la care au fost colectate datele cu caracter personal, scopurile prelucrării, precum şi dacă, respectiv unui terţ i-au fost dezvăluite aceste date.
(2) În cazul în care dezvaluirea datelor este impusa de lege (de exemplu, în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti), SC CLANDESTINO SRL se va asigura ca terţul care solicita dezvaluirea acţionează în conformitate cu dispoziţiile legale incidente, iar cererea priveşte numai datele cu caracter personal neexcesive prin raportare la scopul prelucrării. Persoana vizata va fi informată în legatura cu dezvaluirea, numai dacă legea permite.

DREPTUL DE ACCES
(1) Pesoanele vizate au dreptul să se informeze cu privire la datele personale proprii deţinute de SC CLANDESTINO SRL, utilizând în acest scop diverse căi de comunicare (email, fax, cerere scrisă)
(2) O persoană vizată nu are dreptul de a accesa datele cu caracter personal ale altei persoane vizate.

DREPTUL DE INTERVENŢIE
(1) Persoanele vizate au dreptul de a solicita verificarea exactităţii şi a caracterului complet al datelor cu caracter personal care le privesc, precum şi de a solicita rectificarea datelor inexacte sau incomplete, prin formularea unor contestaţii.
(2) SC CLANDESTINO SRL va păstra o evidenţă a contestaţiilor privind caracterul exact sau complet al datelor, precum şi o evidenţă a datelor transferate către alţi operatori. Evidenţele vor conţine datele care au fost rectificate şi datele care au fost transferate.
(3) Actualizarea bazelor de date se face prin intermediul informaţiilor transmise de persoanele vizate.

DREPTUL DE OPOZIŢIE
(1) Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.
(2) În vederea exercitării drepturilor prevăzute la alin. (1) persoana vizată va înainta operatorului o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.
(3) Operatorul este obligat să comunice persoanei vizate măsurile luate în temeiul alin. (1) sau (2), precum şi, dacă este cazul, numele terţului căruia i-au fost dezvăluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizată, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2).

SOLUŢIONAREA PLANGERILOR
(1) SC CLANDESTINO SRL este obligată să rezolve plângerile şi orice alte cereri legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, în termenele şi condiţiile prevăzute de lege.

Dacă aveţi întrebări referitoare la "Politica de securitate si confidenţialitate" vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: comenzi@hainehippie.ro.

Orice schimbări ale "Politicii de securitate si confidentialitate" vă vor fi aduse la cunoştinţă imediat prin intermediul site-ului nostru.


Google Analytics Alternative